KIRIKKALE / YAHŞİHAN - Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi

Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi

Hacıbey Mh.362.Sk.No63 Yüksek İhtisas Hastanesi Üstü Yahşihan/ KIRIKKALE
Vizyon
Vizyonumuz:Olimpiyatlarda yarışacak ve ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirmek ve Türk Sporuna kazandırmaktır.
Misyon
Misyon:Biz; başarılı, yenilikçi, spor kültürü ve spor ahlakı kazanmış bireyleri Türk sporuna kazandırmak için, elimizdeki imkanları en verimli şekilde kullanarak spor alanında nitelikli bireyler yetiştirmek, topluma kazandırmak için varız.
Başarılar
KIRIKKALE SPOR LİSESİ BAŞARILARIMIZ 2014/2015 öğretim yılında farklı branşlarda 14 takım ile katıldığımız okul müsabakalarında 13 birincilik 1 ikincilik elde ederek ilimizi temsil etme başarısı gösterdik; Voleybol Kız ve Erkek takımlarımız İl Birincisi; Hentbol Kız Takımımız İl Birincisi; Kros Kız ve Erkek takımımız İl Birincisi ve Bölge İkincisi olarak Türkiye Şampiyonasına katılmıştır. Güreş Takımımız il Birinciliği elde etmiş öğrencimiz Muhammed Çinkaya Bölge müsabakalarında ikinci olarak Türkiye finallerine katılmıştır. Badminton Erkek Takımımız İl Birincisi Futsal Kız ve Erkek Takımımız İl Birincisi Atletizm Kız ve Erkek Takımımız İl Birincisi olarak katıldıkları bölge müsabakalarında Kız Takımımız bölge ikincisi olarak Türkiye Şampiyonasına katılmıştır.Burada 2 dalda Türkiye 2.liği elde etmiştir. Oryantring Kız Takımımız İl Birincisi; Oryantring Erkek Takımımız İl İkincisi; Kulüpler Müsabakalarında Voleybol Kız Takımımız İl Birincisi, Bireysel müsabakalarda Atletizmde 800 ve 1500 metre öğrencimiz Semra KARASLAN Türkiye Şampiyonluğu elde etmiştir. Boksta 54 kg sporcumuz Mustafa DAĞDEVİREN Türkiye 3.lüğü Halterde 45 kg sporcumuz Erkan DALGIÇ Türkiye 4.lüğü elde etmiştir.
Kütüphane Kitap Sayısı :1970
90 erkek öğrenci kapasiteli pansiyonumuz faaliyettedir.
Ulaşım
Merkezden kalkan Yüksek İhtisas Hastanesi dolmuşları ve Hacıbey TOKİ dolmuşları ile ulaşım sağlanabilir.
Yerleşim Yeri
Hacıbey Mahallesi 362. Sokak No:62 (Yüksek İhtisas Hastanesi üstü) Yahşihan/ KIRIKKALE
Şehir merkezine 4,4 km mesafededir.
Her yıl 60 öğrenci kontenjanımız bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz; Futbol,Voleybol,Futsal,Atletizm,Kros,Güreş,Boks,Badminton,Hokey,Dart,Bocce,Taekwondo, Kickboks gibi takım ve bireysel spor dallarında okul müsabakalarına katılmaktadır.
Proje Çalışmaları
AHİKA ve KOP projeleri yürütülmüştür.Ayrıntılı bilgi Proje modülümüzde yer almaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2015 yılında yaptığımız ve kabul gören ERASMUS + Projesi kapsamında Okul Eğitimi ,Personel Hareketliliği alanında Beden Eğitimi mi?Spor Eğitimi mi ?adlı projemiz sonuç aşamasındadır.Hareketlilik faaliyeti Çek Cumhuriyetine gerçekleşmiştir.